27. marts 2024
Grydebrød med hyben
Det skal du bruge
- 100 g hybenpulver
- 400 g hvedemel
- 25 gram gær
- 1 dl lunken vand
- 4 dl kærnemælk
- 3-4 tsk salt
- 1 spsk. olivenolie
Derudover skal du bruge
- Støbejernsgryde med låg
Sådan gør du
Rør gær ud i vand og tilføj resten af ingredienserne. Rør blandingen sammen til en ensartet masse med en grydeske. Dejen må gerne være klistret og skal minde om en meget tyk havregrød.
Lad herefter dejen hæve tildækket i 2 timer.
Når der er 20 minutter tilbage af hævetiden, tænder du ovnen på 250 grader. Placér din støbejernsgryde uden låg i ovnen, så den bliver varmet op.
Den færdighævede dej hældes i den varme støbejernsgryde, som herefter får låg på. Sæt gryden med dejen tilbage i ovnen i 30 minutter.
Tag herefter låget af og bag brødet i yderligere 5-10 minutter, til brødet får en lækker, sprød skorpe.
Brødet kan også koldhæve natten over. Hertil anvendes kun 12 g gær.