7. april 2020
Amerikanske pandekager med frugt

Det skal du bruge
- 2 æg
- 2 spsk. Baobabpulver (sødme og næring)
- 1 spsk. Chiafrø
- 3½ dl plantedrik (havre, soja eller mandel) eller mælk. Kærnemælk vil gøre pandekagerne ekstra luftige.
- 5 dl hvedemel (kan erstattes med anden mel evt. glutenfri mel)
- 1 stang vanilje
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. smeltet smør eller andet kokosolie.
Ønskes mere sødme, kan du anvende Stevia MaxSød eller Birkesød Xylitol
Stevia MaxSød kan anvendes i madlavning og bagning samt i kaffe, te eller andre kolde og varme drikke. Søder 200-400 gange mere end sukker og indeholder nul kalorier - et godt alternativ til sukker i husholdningen. Birkesød Xylitol har 40 % færre kalorier sammenlignet med sukker og er derfor en glimrende erstatning for sukker.
Sådan gør du
Pisk æg og rørsukker sammen i en skål, rør derefter mælken i. Bland mel, korn fra en stang vanilje, bagepulver og salt. Rør det derefter i æggemassen, til sidst røres smørret i. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
Steg pandekager på panden i fedtstof – et par minutter på hver side.
Servér med frugt.