Fastelavnsboller
Det skal du bruge
Creme
- 1,5 dl letmælk
- 1-3 spsk. kamilleblomst
- 1 vaniljestang
- 40 g sukker
- 2 æggeblommer
- 20 g majsstivelse
- Skallen fra 1 appelsin
Dej
- 50 g gær
- 1 dl letmælk
- 50 g sukker
- 450 g hvedemel
- 1 æg
- 150 g smør
- En stor tsk stødt kardemomme
- 1 tsk salt
Derudover skal du bruge
- 50 g mørk chokolade
- 1 æg og en sjat mælk til pensling
- Glasur eller ganache og appelsinskal til pynt
Sådan gør du
Creme
Fyld et tefilter med kamilleblomster, kom det i en gryde med 1 dl af mælken og kog det stille op. Tag filteret op, når mælken har trukket nok kamillesmag. I mellemtiden kan du skrabe vaniljekornene ud med lidt af sukkeret og blande majsstivelsen med den sidste 0,5 dl af mælken.
Tilføj nu æggeblommer, vaniljekorn, sukker, blandingen med mælk og majsstivelse og appelsinskal til mælken i gryden og varm cremen op, mens du pisker. Når den har den rette tykkelse, skal den på køl.
Bolledej
Smuldr gæren i den lune mælk og tilsæt de resterende ingredienser. Ælt dejen grundigt på maskine eller i hænderne. Lad den herefter hvile i en time.
Rul nu dejen ud til et rektangel og skær den til 12 firkanter. Sæt en klat kagecreme og lidt hakket mørk chokolade på hver firkant og fold fastelavnsbollerne. Lad dem herefter hvile i 30 min, inden de pensles med æg og mælk, hvorefter de skal bages i 15-20 min. ved 200 grader.
Når bollerne er kølet af, kan de pyntes med glasur eller chokoladeganache og appelsinskal.
Velbekomme!