30. oktober 2020
Græskarbrød

Det skal du bruge
- 2 dl rørsukker
- 2,5 dl brun farin
- 2,5 dl kokosolie
- 4 æg
- 2 tsk. vaniljeekstrakt
- 5 dl eller ca. 250 gram græskarkød fra bagt hokkaidogræskar*
- 400 g mel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. natron
- 1 knivspids salt
- 3 tsk. kanel
- ½ tsk. revet muskatnød (eller stødt)
- 2 tsk. chiafrø
- 2 tsk. brune hørfrø
- En lille håndfuld græskarkerner
*Til denne opskrift er brugt 1 hokkaidogræskar, der har en perfekt størrelse til denne opskrift. Skær græskarret over i to dele. Fjern frø og sæt de to halve græskar i oven på 200 grader i ca. 20 min eller indtil græskarfrugtkødet bliver gyldent. Herefter kan du nemt fjerne frugtkødet så du nu har den skønneste græskarpuré.
Med lidt held kan du finde græskarpuré i nogle dagligvarebutikker, men det er ikke en typisk dansk spise.
Husk du også kan gemme de fine hvide græskarfrø, der jo indeholder græskarkerner. De kan ristes i ovnen og er den perfekte efterårs-snack.
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader
- Bland sukker, brun farin og olie med håndmixer eller i røremaskine, ca. 3-4 minutter
- Tilsæt ét æg af gangen
- Tilsæt vanilje
- Tilsæt græskarkød, enten taget fra et bagt græskar eller fra dåse
- I en anden skål blandes mel, bagepulver, natron, kanel, muskatnød og salt
- Mel- og krydderiblandingen irøres langsomt olie-og sukkerblandingen til det hele er godt blandet sammen.
- Læg bagepapir i 1-2 brødforme alt efter om du ønsker et stort eller to mindre græskarbrød – du kan også smøre formene godt med fedtstof hvis ikke du ønsker at bruge bagepapir
- Hæld dejen i formen
- Drys med græskarfrø, hørfrø og chiafrø
- Bages 45-55 minutter i midten af ovnen
- Afkøles på rist
- Servér med flødeskum eller creme fraiche