Levering: 1-2 HVERDAGE|
Danmark: Fri fragt ved køb over DKK 299,-
|
Sverige: Fri fragt ved køb over DKK 499,-
22. oktober 2024

Halloween-boller (12 stk.)

af: Marianne Honoré Bagværk

Det skal du bruge:

  • 200 g hokkaido græskar, skåret i tern (kan købes som puré)
  • 1 dl mælk eller plantedrik, lunes
  • 20 g gær
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 10 g salt
  • 50 g Jaws-blanding
  • 60 g smør, blødt og stuetempereret
  • 500 g hvedemel

Derudover

Sådan gør du:

  • Vask dit hokkaidogræskar godt, fjern kerner, skær i tern, hæld i gryde med vand og læg låg på.
  • Kog op og lad det koge i 10 minutter.
  • Hæld vandet fra, og blend græskar til en tyk, cremet puré. Sæt den færdige puré i fryseren, så den bliver helt kold, inden den skal i dejen.
  • Lun mælken (kan også blot anvendes stuetempereret)
  • Rør gær ud i en skål med mælk (her kan du evt. bruge røremaskine). 
  • Tilsæt kardemomme, æg, sukker, salt og JAWS. Rør det godt igennem.
  • Rør halvdelen af melet i, og rør smørret med i dejen, når den er ensartet.
  • Tilsæt den afkølede græskarpuré, og kom resten af hvedemelet i lidt efter lidt – til dejen føles blød og smidig.
  • Ælt dejen sammen (hvis røremaskine anvendes: lav hastighed i 10 minutter.)
  • Kom dejen tilbage i skålen med et klæde over, og lad den hæve i 1 1/2 time.
  • Kom dejen på et meldrysset bord, og del dejen og form helt runde boller.
  • Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve, uden de er dækket over i 15 minutter.
  • Find køkken-/kødsnor, saks og æg til pensling frem
  • Bind et stykke køkkensnor om hver bolle – gør det forsigtigt, så snoren ikke skærer ind i dejen. Bind snoren, så der ligesom dannes et lagkagemønster på 6-8 stykker lagkage.
  • Bind forsigtigt en knude på snoren til sidst.
  • Tænd ovn 175 grader varmluft.
  • Lad bollerne efterhæve i 30 minutter på bagepladen, dækket af et rent klæde.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg
  • Bag i 16-18 minutter
  • Lad dem køle lidt af på en rist og klip derefter snoren af og fjern den forsigtigt inden bollerne serveres.
  • Lav ’stilk’ med lakridsrødder/kanelstænger
  • Nyd de friske boller – gerne med en kop te

På Natur-Drogeriets Instagram-profil kan de se en video af fremgangsmåden: Halloween-boller: Sådan går du

Relaterede varer