30. november 2020
Lakridsmandler - 3 forskellige

Den nemme
- 200 g mandler
- 3 spsk rosiner
- 3 spsk tranebær, tørrede
- 2 spsk kakao
- 1 spsk kanel
- 1 spsk rå lakridspulver
Ryst det hele sammen i en pose. Kom det i en sigte og drys det overskydende pulver af. Servér eller tag dem med på farten.
Den sprøde
- 1,5 dl vand
- 2 tsk salt
- 1 spsk rå lakridspulver
- 200 g mandler
- Opvarm ovnen til 150 grader varmluft
- Hæld vand, salt og lakridspulver på en pande og lad det koge op, imens du pisker lakridsklumperne væk
- Tilsæt mandlerne hertil og rør rundt, indtil vandet er fordampet.
- Fordel nu mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 20 minutter. Rør gerne i dem undervejs.
- Tag ud, lad afkøle og drys evt. lidt ekstra lakridspulver på før servering. Opbevar i en lufttæt beholder.
Den lækre
- 200 g mandler
- 1 spsk rå lakridspulver
- Evt. ½ tsk salt
- 1 spsk olie - fx mandelolie* eller macadamiaolie, som giver en ekstra dejlig nøddesmag
* Fås også økologisk
Rist mandlerne på en tør pande i 2-3 minutter, inden du tilsætter lakridspulveret. Vend mandlerne godt, så pulveret bliver godt fordelt. Tilsæt olien og rør igen godt rundt. Lad mandlerne afkøle på bagepapir.