3. februar 2021
NDtella (hjemmelavet nøddecreme)
- 200 g hasselnødder
- 2 dl piskefløde (eller sojafløde for plantealternativ)
- 1 spsk kokosolie eller økologisk mandelolie
- 100 g mørk chokolade – gerne minimum 60% chokolade.
- 1 spsk usødet kakaopulver (kan udelukkes hvis du bruger en meget mørk chokolade)
- 1 knsp vaniljepulver
- 1 knsp flagesalt
- Sød evt. med Birkesød eller Stevia MaxSød, hvis du ønsker mere sødme
Sådan gør du
- Forvarm din ovn til 180°
- Bred nødderne ud på en bradepande med bagepapir og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter eller til de begynder at dufte kraftigt, dog uden at blive brændte
- Tag hasselnødderne ud af ovnen og gnub så meget af skallen af som muligt, gerne i et rent viskestykke
- Blend herefter nødderne til de er fint blendet eller hak i foodprocessor* – du kan evt. blende ¾ af hasselnødderne og gemme den sidste ½ der så håndhakkes i den størrelse du ønsker for lidt ekstra crunch
- Tilsæt kokosolien og blend en ekstra gang til du har en lækker ren hasselnøddepasta
- Hak chokoladen og kom den op i en skål
- Varm fløden op i en gryde til kogepunktet og hæld fløden over den hakkede chokolade i skålen. Rør godt rundt.
- Rør alle ingredienser sammen og tilsæt de håndhakkede hasselnødder, hvis du har gemt lidt for mere bid i din nøddecreme
- Hæld på rent glas og opbevar i køleskab
Nydes på brød, lagkager, is eller anden dessert.
* Det er hårdt for en blender at blende nødder, så gør det lidt af gangen, med mindre du har en kraftig blender som eksempelvis en Vitamix.