Hampefrø afskallede 300 g Øko
- Indeholder omega-3, -6 og -9
- Rige på protein
- Minder smagsmæssigt om pinjekerner og solsikkefrø
Anvendelse:. Kan bruges i smoothies, salater, som drys på morgenmaden og som snack.
Hampefrø er rige på protein og indeholder omega-3-, -6- og -9-fedtsyrer. De økologiske, afskallede hampefrø er behandlet ved stuetemperatur (ca. 25°C), hvilket godkender fødevaren som Rawfood.
Afskallede hampefrø minder smagsmæssigt om pinjekerner og solsikkefrø. Samtidig er der tale om en næringsholdig fødevare, der kan anvendes til fremstilling af delikate og nærende måltider. Hampefrø indeholder ca. 30 % protein, hvilket gør dem til et godt alternativt produkt til vegetarer, fordi det kan erstatte mange forskellige typer af animalske proteiner. Frøene indeholder store koncentrationer af essentielle fedtsyrer med ca. 45 % olie og kan derfor anvendes som et alternativ til hampefrøolie.
En økologisk smagsoplevelse, nydelse og velsmag, lidt nøddeagtig, kun sunde planteolier og et højt protein- og fiberindhold. Afskallede økologiske hampefrø kan indgå i mysli, smoothies, grød, salater, bagværk og farsretter eller indtages direkte som en sultstiller før et måltid. Kun fantasien sætter grænser. Afskallede hampefrø er hvide/beige farvede med få grønne membraner og skaller.
Afskallede økologiske hampefrø (Cannabis sativa)
Næringsindhold | pr. 100 g |
Energi |
2.781 kJ 664 kcal |
Fedt - heraf mættede fedtsyrer |
48,0 g 5,2 g |
Kulhydrat - heraf sukkerarter |
3,1 g 2,6 g |
Kostfibre | 6,0 g |
Protein |
34 g |
Salt |
0,03 g |
Omega-3 fedtsyrer | 8,3 g |
Omega-6 fedtsyrer | 29 g |
Omega-9 fedtsyrer | 6,0 g |