Kanel hel 100 g
- Ceylonkanel fra kaneltræet
- Kraftig, sød, varm og aromatisk smag
- Krydderi
Anvendelse:. Som krydderi. Kanelstængerne bruges ofte i madlavning, hvor de koges sammen med bønner, ris, chiliretter og frugt eller i gløgg og te. Opbevares tørt og ikke for varmt.
Ceylonkanel kommer fra kaneltræet, og krydderiet udvindes fra træets inderste bark.
Kanel bliver i Vesten primært anvendt som krydderi til desserter, bagværk, søde sager og oven på risengrød, men kanel er også fortræffeligt i den øvrige madlavning sammen med bl.a. kød, fisk, grønsager, ris og bønner. Kanel er lækker i teblandinger og minder os ofte om den søde juletid.
Ceylonkanel kaldes også ægte kanel. Ceylonkanel har en sød, varm og aromatisk smag. Smagen er mildere og kumarinindhold er lavere i forhold til den mere almindelige kassiakanel.
De dekorative kanelstænger fremkommer, når inderbarken af træet soltørres, så barken ruller sig sammen ved tørring.
Kanelstængerne bruges ofte i madlavning, hvor de koges sammen med bønner, ris, chiliretter og frugt eller i gløgg og te.
Hel ceylonkanel (Cinnamomum verum)