Kanel hel 15 g
- Ceylonkanel fra kaneltræet
- Kraftig, sød, varm og aromatisk smag
- Krydderi
Anvendelse:. Anvendes som krydderi.
Ceylonkanel kommer fra kaneltræet, som stammer fra Sri Lanka, og krydderiet udvindes fra træets inderste bark.
Kanel bliver i Vesten primært anvendt som krydderi til desserter, bagværk, søde sager og oven på risengrød, men kanel er også fortræffeligt i den øvrige madlavning sammen med bl.a. kød, fisk, grønsager, ris og bønner. Kanel er lækker i teblandinger og minder os ofte om den søde juletid.
Ceylon-kanel har en kraftig, sød, varm og aromatisk smag og adskiller sig herved fra Cassia-kanel, som er mere mild og nøddeagtig i smagen.
De dekorative kanelstænger fremkommer, når inderbarken af træet soltørres, så barken ruller sig sammen ved tørring.
Kanelstængerne bruges ofte i madlavning, hvor de koges sammen med bønner, ris, chiliretter og frugt eller i gløgg og te. I Indien er det udbredt at svitse et stykke kanel, hele nelliker og hele sorte peberkorn sammen med løg og ris.
Kanel (Cinnamomum verum)