Kanelbark knust 1 kg
- Knust kanelbark
- Anvendes som et krydderi
Anvendelse:. Anvendes som krydderi.
Der skelnes primært mellem to typer kanel: Kassia-kanel og Ceylon-kanel også kaldet Ægte kanel. Kumarinindholdet i Ceylon-kanel er langt lavere end i Kassia-kanel. Derfor bør du måske vælge Ceylon-kanel (Ægte kanel) frem for Kassia-kanel, hvis du skal bruge kanel i større mængder.
Ceylon-kanel kommer fra træet Cinnamomum verum og udvindes fra træets inderste bark. Ceylon-kanel har en kraftig, sød, varm og aromatisk smag og adskiller sig herved fra Cassia-kanel, som er mere mild og nøddeagtig i smagen. Ceylon-kanel stammer fra Sri Lanka, der tidligere hed Ceylon - deraf navnet. Ceylon-kanel dyrkes ikke nødvendigvis på Sri Lanka og Natur-Drogeriets Ceylon-kanelbark importeres fortrinsvis fra Madagaskar.
Kanel bliver i Vesten primært anvendt som krydderi til desserter, bagværk, søde sager og oven på risengrød, men kanel er også fortræffeligt i den øvrige madlavning sammen med bl.a. kød, fisk, grønsager, ris og bønner. Kanel er lækker i teblandinger og minder os ofte om den søde juletid.
De dekorative kanelstænger fremkommer, når inderbarken af træet soltørres, så barken ruller sig sammen ved tørring. Kanelstængerne bruges ofte i madlavning, hvor de koges sammen med bønner, ris, chiliretter og frugt eller i gløgg og te. I Indien er det udbredt at svitse et stykke kanel, hele nelliker og hele sorte peberkorn sammen med løg og ris.
Kanel (Cinnamomum verum)