Gærflager inaktiv 100 g Øko
Gærflager er et produkt, som mange veganere anvender som erstatning for ostesmag i madretter. De små flager kan desuden bruges som krydderi og smagsgiver i sovs, brød, grød, tærte, tofumarinader og mange andre madretter.
- Kan anvendes som erstatning for ostesmag i madretter
- Dyrket på sukkeroemelasse.
Anvendelse:. Gærflager af inaktivt gær kan bruges som krydderi og smagsgiver i sovs, brød, eller andre madretter. Opbevares tørt og ikke for varmt.
De små flager af inaktivt gær er en dejlig smagsgiver i forskellige madretter. Blandt veganere er gærflagerne populære, da de har en ostelignende smag, og det gør dem velegnede i retter, hvor der normalt ville indgå ost. Du kan blandt andet lave en lækker ostesauce, som du kan bruge til pizza, lasagne, pasta og tærtefyld.
Økologiske gærflager består af tørret og inaktiveret bagegær (Saccharomyces cerevisiae), der er dyrket på sukkerroemelasse. Flagerne har et højt indhold af protein og en dejlig ostelignende smag.
Da gæren er inaktiv, kan den ikke bruges som hævemiddel.
Vær opmærksom på, at produktets fylde (volumen) i bægeret kan variere fra parti til parti. Derfor vil vægten af en 1 spsk variere fra 2 til 5 g. Hver gang en bøtte med gærflager bliver rystet eller transporteret, vil gærflagerne blive mere komprimerede. Ved påfyldning fylder gærflagerne næsten hele emballagen, og derfor kan emballagen ikke være mindre, end den er.
Inaktivt gær* (Saccharomyces cerevisiae) * = økologisk dyrket
Næringsindhold | pr. 100 g |
Energi |
1.501 kJ 358 kcal |
Fedt - heraf mættede fedtsyrer |
6,0 g 1,0 g |
Kulhydrat - heraf sukkerarter |
29 g 2,0 g |
Kostfibre | 26 g |
Protein | 34 g |
Salt | 0,37 g |